torsdag 15 februari 2007

Grattis gammelmormor

86 år idag! Vi har ringt Storåsen och gratulerat så mycket - hoppas att hon har en dag med lite bättre väder än vi har idag. Ful-mul men faktiskt inget regn. Och vi har varit ute en hel timma för första gången på två dagar. "Det går undan för undan sa han som satt på huse å åt körv..."Vi ska tacka Klara och Johanna som kom och hälsade på och fick lite fart på oss. Vi bakade till Klaras förtjusning en god kardemummakaka som vi mumsade på. Sedan bar det av ut på lekplatsen. Klara åkte rutschkana och gungade medan jag sov. Efter det var vi kulturella och gick till biblioteket. Morsan lånade filmen Brokeback mountain och några böcker. Hon är inspirerad efter att ha lusläst bokreakatalogen som kom här om dagen.

Igår hjälpte jag morsan med fransarna (såå snygga och roliga att dra i!) till Ellens poncho - den är numera helt färdig och väntar på att du ska komma och hälsa på oss så att du kan få den. Nästa stickprojekt är visst något för "Ada och Beda" i mamma Lisas mage i England. Men vi kan inte skriva vad det är för något bara att det kommer att gå i de svenska färgerna. Idag är det inte ens slalom på TV = kass. Vi har lyssnat lite på mina best of barnvisor cd-samlingar och leker lite med klossarna och burkarna som är mina favoriter just nu.

Aufwiedersehen/wiederhören!

3 kommentarer:

Anonym sa...

WOW!!! Nu skriver ni varje dag.
Vad duktig din mamma är. Eller det kanske är du som säger till henne att jobba på med skrivandet.

Anonym sa...

Vi har haft otroligt lite att göra eftersom vi varit hemma själva mest hela tiden och inte kunnat vara ute så mycket pga. förkylningen. Farsan har lyst med sin frånvaro - kurs, hjälpa kompis med soffa och a.w. men ikväll kommer han förhoppningsvis lite tidigare. Kanske kommer också kusinerna och hälsar på.

Anonym sa...

Aha. Dom vilda kusinerna från vildmarken. Jag talade i telefonen med den äldsta av vargabarnen häromdan. Men hon glömde av att hon talade i telefonen i mellanåt för hon tittade på Bollibompa på tv'n och där händer det så spännade saker hela tiden. Det yngsta barnet hade blivit utvisad till Stockholm med sin mor över helgen.Hoppas dom kom tillbaka utan alltför många störande minnen av den vistelsen.