fredag 26 januari 2007

Nästan helg

och en resumé över veckan som gått är på sin plats.

Efter att jag fick godkänt eller MVG hos doktorn i måndags så följde tisdagen med obligatorisk gympa + lunch. Det var en riktigt snöig dag, men vi trotsade vädrets makter (sörlänningar som vi numera får benämna oss) och åkte iväg. Givetvis följde spårvagns-stopp pga. snön men vi klarade oss undan det värsta. På vägen till lunchstället (denna gång Condeco på Linnégatan) fick vi även rädda en pensionär som ramlat. Förhoppningsvis gick det bra för henne, hon mötte ju barnvagnsarmadan - inte mindre än 5 stycken ekipage var vi. En kille var med denna gång annars är det mest girls som jag umgås med. Men lillkillen var "bara" 4 mån och verkade lite rädd för oss stora tjejer. Jag har förståelse för att cafépersonal suckar när det kommer en armada à la våran med barnvagnar, men grejen är ju att vissa ställen är rymligare än andra och då går man dit liksom många andra mamma-barn-grupper och blockerar hela stället. Ett plus för caféägarna är dock att vi handlar ganska bra, och fyller placet på eftermiddagarna efter lunch men före kvällsfikarna.

Likadant är det i kollektivtrafiken, det märks att det är ett babyboomår och att inga mammor eller barn har lust att hålla sig hemma. Alltså blir det ganska trångt på de bussar och spårvagnar som har "låggolv" där man kan kliva på och av själv. Rollatorer, pensionärer, barnvagnsekipage trängs med storhandlande familjer, tonåringar och lite annat löst folk som inte åker bil eller cyklar. ALLA måste givetvis gå av och på i det enda dörrpar som har låggolv. Men med ett stort smile och en lite go´attityd kommer man långt, och det är oftast inte hela världen om man får vänta till nästa vagn heller. En som dock får riktigt ris av oss är den argbigga till busschaffis som körde oss hem - och vi är glada att vi verkligen kom hem - hon körde som en dåre, stannade inte på hållplatserna, sket i att folk försökte säga till henne, blev anropad av samordningen för att hon inte hade på halvljus. När vi skulle av stannade hon mitt i gatan så det var inte en chans att morsan kunde få av vagnen själv, det var en lucka på en halv meter mellan buss och trottoar - en omöjlig situaion att få ner vagnen. Det slutade med att en dam hjälpe oss att lyfta av och då höll hon på att inte komma på igen, eftersom argbiggan redan stängt dörrarna och gasade allt vad hon kunde.

Onsdag eftermiddag var vi på kammarrätten och fikade med morsans kollegor på avd. 3. Det var jättekul, jag fick träffa många trevliga damer och herrar och satt med och skrattade när de andra skrattade, visade mina leksaker och övriga talanger. Morsan hade bakat kransar som hon bjöd på och det hela verkade uppskattat. Vi ska göra om det snart igen, men nu har farsan tydligen utlovat liknande besök på hans jobb nästa vecka, så det blir till att baka mer för morsan.

Eftersom det varit vintrigt och kallt, köldrekordet för i år i går med -12 på morgonen, har vi mest varit inne. Igår kom framkallade kort från Extrafilm så då pysslade vi lite med det och idag har vi packat väskan för när farsan kommer hem ska vi åka till farmor och Roger. Farsan ska hjälpa dem att kakla sitt nya kök, morsan ska sticka och jag ska stå för underhållningen ;-) Ska blir spännade att se hur vi tar oss fram, de bor ju på andra sidan raset i Munkedal så vi får åka över Gullmaren med färja.

Ha en bra helg så hörs vi i veckan!
Kramar från Hillevi med mor

1 kommentar:

Anonym sa...

De va la allt en himla tur att vi har fått tillbaka datorn så att vi kan kolla så dina föräldrar tar väl hand om dig. Så ni har äntligen fått vinter. Här har vi fått vädret som vi förtjänar. +7 och solsken. I morgon blir det frisören och sedan nya glasögon. Man får se till att få bort håret från ögonen innan man provar ut nya glasögon förstår du. På Söndag blir det bussen till Manning park och skidåkning. De dö! Ha de så fint och ät duktigt så du får starka ben och kan springa fort. Det blir så nyttigt för dina föräldrar när dom springer efter dig då förstår du.