onsdag 18 april 2007

Grattis

till my OLD man - världens bästa farsa som blivit lite äldre idag! Vi har firat med tårta, blomster, god mat och presenter. Imorse var vi dock helt väck både jag och morsan så då fick han fira lite på egen hand. Men hela kvällen har vi haft kalas. Av mej fick han 3-pack kalsonger och av morsan ett par snygga shorts så nu ska han va snygg, nertill i alla fall ;-)

Dagen har i övrigt erbjudit ett studiebesök hos en dagmamma. Det var mycket spännande och kul att komma hem till en tant som hade så mycket leksaker. Förresten så var hon ingen tant, utan verkade vara en jättetrevlig mamma som hade 5 barn hos sig. Hon berättade lite om verksamheten och att hon tillsammans med två andra dagmammor och deras barn brukade vara ute mycket i Slätta dammskogen och träffa Mulle. Morsan tyckte helt klart att det verkade som ett bra alternativ när hon och farsan ska börja jobba. Imorgon ska vi visst fortsätta "besöka dagis-turnén" med ett föräldrakooperativ och en förskola. Därefter blir det tandinformation på bvc, så här är det ingen rast och ingen ro. Det lite trista är att om något dagis verkar bra och vi vill ha det så är det ju långt ifrån säkert att det blir så...det bor ju så många barn här i stan som ska ha dagisplats! Men det är ju först i januari det är aktuellt, och tyvärr verkar mor och far vara dåliga på att planera barn, för man ska ju födast typ i februari/mars så man är lagom stor att böra i augusti när platserna blir lediga...

För övrigt tycker jag - att barnmatsburkar är godare än morsans kokkonster. Hon är riktigt sur efter att jag två dagar i rad ratat hennes anrättningar. Först hemmagjord köttfärssås med spagetti och idag lax med potatis och sås...Jag gör kräkreflexen så att hon riktigt ska fatta att hon får bättra sig. Då såg farsans födelsedagstårta mycket goare ut! Så det så.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Inget att undra på att du inte tycker om maten. Tårta,chocklad och annat gott skal det vara. Så stå på dig bara. Spotta å fräs. Fråga kusin Ellen vad hon tyckte om att byta från den goda burkmaten till sina föräldrars experiment.

Anonym sa...

Ja det är ju lite sorg hos Beckmans nu, men jag tror att Nagiala är ett toppenställe för en katt
Jag vet faktiskt inte om jag kommer ner ngt i vår, det vore kul. Men det lutar nog att det blir till sommaren. Då får vi ta o träffas lite du, jag o morsan
Kram

Hellenfrånfjällen sa...

Hillevi, det är bra att du introduceras i friluftslivet på alla möjliga sätt så att du inte blir för mycket "stads-tjej" ;)
Åh du hälsa Grattis till pappa!

Vi hörs och ses! kram

Hillevi Hårfager sa...

Idag har jag varit på tandinformation och tanten sa att mamma och pappa skulle akta mej för "gamlingar" som farfar å co som kan proppa i mej godsaker. Riktig mat och frukt skulle det vara liksom tandborstning. Så det så.

Anonym sa...

Tandläkare är ett elakt släkte som bara talar en massa dumheter. Dom kan man ju inte lyssna på heller.
Glass,klubba och sega gubbar skall det vara. De e nyttigt de. Åså kan man skölja ner härligheterna med en Coca-cola. Sedan har man inga tänder att oroa sig för. Kostar bara en massa pengar att gå å laga titt som tätt. Vad skall man med dom till? Man kan ju dricka vin utan tänder.

Anonym sa...

Hej Hillevi,I thought it was you in that sled--I was on my way to Blakulla.Thank you for that nice postcard from reindeer country. It`s amazing how good your English is; children here cannot speak or write it at your age!You are indeed precocious and so ~duktig~. Cheers, stepgranny

Hillevi Hårfager sa...

Hi Claudette, I have to practice my english a lot since you guys are coming here in june. I also meet some friends at "öppna förskolan" who speaks english - and ofcourse the international da-da-language!

Now, my mum says that we are going out for some shopping, REA you know!