måndag 19 mars 2007

Snöblask

Hej!

Ny vecka, nya möjligheter - eller vad säger ni som jobbar!?

Imorse var det extragött att vara hemma - regnet piskade mot rutan, det blåste och efter ett tag övergick det hela i härligt snöslask. Morsan och jag myste lite extra under täcket - mest morsan men hon lyckades lura mej att somna om en stund... Jag letade efter pappa som har gått upp med mej och lekt på mornarna både lördag och söndag men han hade visst övergett oss för länsrätten idag. Nåja - när han kommer hem ska han och jag leka järnet medan morsan blir snygg hos frissan.

Nu säger morsan att vi nog ska passa på med en promenad medan vädret tillåter. Känns "sådär" att behöva dra på sig hela vintermunderingen i vagnen igen. Snackade med mormor idag - det har kommit typ 3 dm snö i Härjedalen så påskens snötillgång borde vara räddad. Tur! Morsan ska prova ut solglasögon till mej som jag ska ha när jag åker i pulkan.

Helgen har varit lugn, för utom när morsan och moster boxades i lördags. Det har mest varit skitväder men en och annan promenad blev det mellan skurarna. Farsan har handlat hörnskydd till vardagsrumsbordet så att jag inte ska få så fula jack i pannan om jag dunkar i...morsan höll sig som vanligt till klädshopping (nä, inte åt sig själv utan åt mej och pappa säger att hon liknar Claudette VÄLDIGT mycket, det var typ "very good price" - 25 % på en nyöppnad affär). Morsan och farsan firade att de har varit ett par i 7 år - måste ha varit 7 svåra år då för dem innan jag kom och lyste upp deras tillvaro ;-) Romantiskt tema hade de i alla fall med goda ostar, schwartzwaldskinka, salami, och vin (morsan fick bara lite...)

Just nu hände nåt kul, en tjej som morsan har varit au-pair i Belgien tillsammans med för 10 år sedan (och som hon inte haft kontakt med sedan dess) ringde och sa att hon och några andra f.d. au-parier planerar för en återträff med hela gänget till hösten i Stockholm. Morsan blev eld och lågor - va kul - hoppas att de andra brudarna också hänger på! Undrar förresten hur det går med "Ada och Beda" i au-pair-Lisas mage - kommer ni inte ut snart?!

Apropå ut - så var det ju det vi skulle ja!
Kram på er!

4 kommentarer:

Hellenfrånfjällen sa...

Visst ska det bli roligt med en Bryssel-reunion. Det kommer nog bli en trevlig tillställning för morsan, mig och alla andra som hänger på. :)

Lisa Förstberg sa...

Visst kommer vi ut nu! Fru doktor sa att morsans levervärden inte var de bästa så imorrn kväll ska hon bli igångsatt. Klockan 21 eran tid närmre bestämt. Vi har firat med några volter inne i maggen medans mamma river sig i huvet och funderar vad hon kan göra den allra sista dan som hon inte behöver passa opp på oss. Nu få vi bara bestämma oss för om det blir räserfart ut så vi får fylla år på vårdagjämningen eller på Kenneth dagen. Morbror Kenneth vill ju helst att vi drar ut på tiden
lite och väntar till efter tolvslaget så klart. Till hösten är vi ju nästan ett halvår så skulle man inte kunna få va med på fest i Sverige då va?

Anonym sa...

heja Alphatejerna - kom ut nu så att vi får se er nån gång! Självklart ska ni med på au-pairåterträffen. Våra farsor kan hänga hos Saras Freddan i Sthlm medan morsorna roar sig.

Anonym sa...

Så din far var tvungen att dela med sig av vinet den här gången. Han öppnade antagligen något billigt då så han slapp att dela med med sig av dom fina grejerna. Han väntar väl antagligen tills han har lurat din mamma till att skaffa dig ett syskon så att hon blir tvungen att gå tillbaka till vatten och mjölk igen innan han öppnar dom fina flaskorna. Skulle inte han rymma ut till vildmarken i Hindås på kurs och lära sig lite mera dumheter om lagar och förordningar? Jag tror han sa det i alla fall. Då får du ju det lungt och skönt en stund. Hoppas ni har fått det lite varmare nu så du kan åka omkring i kärran utan polarjacka och sånt dumt. So long for now. K and C.