torsdag 7 juni 2007

Sommar, sommar, sommar

Vi är inne i juni månad och sommaren har verkligen tagit oss med storm (fast än det är helt vindstilla). Det är därför som vi inte har bloggat på ett tag - vi har helt enkelt inte haft tid eftersom det varit så många utomhusaktiviteter. Dessutom har vår"pådrivare" på blogg-fronten, dvs. farfar, kopplat ur sig och åkt till Frankrike på semester så då är det liksom ingen som klagar på att att vi är slöa. Snart kommer han och Claudette hit och hälsar på oss också, den 19 juni skall det fina besöket anlända.

Vad har då hänt sen förra veckan?!
1. Fiiint vääääder - vi har lekt ute, i helgen var kompisarna Amanda och Kajsa och deras mammor här och då var det lek ute på Guldpokalens lekplats som gällde.

Amanda älskade att gräva i sand, jag börjar vänja mej vid att sand kanske ändå inte är "sååå äckligt"(men kattskit är det definitivt tycker morsorna) och Kajsa lekte titt-ut med oss under rutschkanan.
2. Mormor har fyllt år - grattis grattis säger vi även här på bloggen! Hon ska få en spa-behandling på Hagabadet av morsan och moster i present när hon anländer till Götet. På mormors födelsedag (5 juni) var det för övrigt 10 år sedan morsan tog studenten har tant Jenny och tant Kattis påmint. Det tyder ju på att även min lilla mams och hennes polers börjar komma upp i åren...en föryngrande spa-behandling vore kanske på sin plats även där?!
3. Nationaldagsfirande den 6 juni traditionsenligt hos kusinerna i Hindås - tredje året i rad är väl ändå en tradition!? Vi målade flaggor som vi hängde upp, farsan och farbror Fredrik byggde uterum, kusinerna badade i sin pool och sjöng en sång om "en krokodil, som var så cool, han hade kjol.." faster och morsan lapade sol och vin och jag underhöll!
4. Utflykt, idag den 7 juni, med Öppna förskolan till Kättilsröd 4H-gård. I gassande solsken gav vi oss av till Tuve för att grilla, umgås med andra mammor, pappor och barn och kolla in gårdens alla djur. Det var ju ungefär som hos mina kusiner ;-) Hästar, getter och höns och här hade de även grisar, får och kaniner. Avslutningen var en tur bakom traktorn. Klart att det blev succé!
Här ser ni mej och min kompis Tage när vi kollar på ett hängbuksvin som heter Nasse (inte i bild ;-)

Killingen av rasen "jämtget" (f.ö. utrotningshotad) spanar in en halv-Härjedaling.

Det soliga vädret verkar ska hålla i sig och Johanna ringde just och undrade om vi ska med ut med deras båt på lördag för att kolla när ostindiefararen Götheborg anländer efter sin långa resa till Kina. Det hänger vi nog med på - och ingen behöver oroa sig, jag ska få låna en äkta baby-flytväst!
Skepp ohoj!

3 kommentarer:

Hellenfrånfjällen sa...

Visst är det härligt med sommar. Ni verkar ha fullt upp med både det ena och det andra. Vad roligt att titta på massa djur getter är ju för söta men de har lömska ögon tycker jag. sommar-kram från ett varmt och soligt Jämtland.

Unknown sa...

Här kommer en hälsning från ett soligt Gotland där jag och Fredrik är sedan igår och firar student.

Ikväll åker vi tillbaka till Stockolm men jag kommer tillbaka hit till Gotland på onsdag igen och stannar då till måndag. Hoppas att du kommer gilla Gotland i sommar Hillevi.

Innan du ska hit kommer vi komma till dig. Vi kommer den 30/6 och på söndagen då ska vi ju träffa tvillingarna i Varberg. Kul!

Ha det toppen hälsa mamma och pappa från Sara och Fredrik.

Anonym sa...

Ja morsan och farsan planerar aktiviteter för fullt för er ankomst. Det kan bli beachen om det är så varmt som nu - och varför inte en tur till Liseberg...har hört rykten om att ni gillar 5-kamp och att åka häftiga karuseller!
Kram!